Нашите новини

1 декември 2023 в Новини

Високоефективно ЛАЗЕРНО ЗАВАРЯВАНЕ на ДеБулКо

Високоефективно ЛАЗЕРНО ЗАВАРЯВАНЕ от ДеБулКо

Лазерна машина за ръчно заваряване

Машинният парк на ДеБулКо разполага със съвкупност от съвременни машини за металообработка на изделия. Част от тях са и пуснатите в експлоатация машини за заваряване. В производствената ни база работи лазерна машина за ръчно заваряване, предназначена за заваряване, рязане, почистване на детайли, отстраняване на заусенъци. Използването на лазерен лъч за заваряване прави методът по-прецизен и високоскоростен. Благодарение на тази лазерна технология ДеБулКо осъществява заваряването на различни материали – може да се заваряват цветни метали като алуминий, мед или бронз, както и различни марки и размери стомана. Нагряването и деформацията в зоната на заваръчния шеф са минимални.

Машината разполага с най-ново поколение лазерен източник на влакна Maxphotonics с лазерна мощност 1500 W, която може да се настройва според вида обработка. Фибролазерният източник, чиито лазерни диоди имат около 100 000 часа живот, осигурява висока стабилност и отлично качество на лъча.

Машината е оборудвана с лазерна глава 4-в-1, която се отличава с патентован механизъм за задвижване на лещите и електронна осцилация на лазерния лъч. Лазерната глава има предпазно стъкло и водно охлаждане посредством външен охладител. Това гарантира добро охлаждане на машината и защита от механични повреди и замърсявания, което от своя страна удължава нейния жизнен цикъл.

Лазерната машина притежава напълно автоматично телоподаващо устройство с режими на подаване „издърпване“ или „избутване“ на заваръчната тел с диаметър от 0,8 до 1,6 мм, което осигурява перфектна синхронизация.

Управлението се осъществява чрез интегрирана контролна система, която е с интуитивен интерфейс и лесна за употреба от операторите на машината. Сензорният екран позволява настройката на работните параметри според нуждите на потребителя. Операторите могат да качват готови програми за даден тип заваряване или материал в съответствие с производствения профил.

Предимства на лазерното заваряване

За ДеБулКо автоматизацията и оптимизацията на производствените процеси са от ключово значение. Именно затова, ние инвестираме в иновативни и високотехнологични решения за нашето оборудване, за да постигнем високоефективно и висококачествено производство. В сравнение с другите методи на заваряване, ЛАЗЕРНОТО ЗАВАРЯВАНЕ е по-гъвкаво, по-ефективно и улеснява работния процес.

Висока ефективност

Ръчното заваряване посредством лазерен лъч е предпочитан метод на заваряване заради високата ефективност и стабилност на работния процес. Лазерният източник с оптични влакна осигурява постоянна и стабилна мощност на лазерния лъч в зоната на заваряване. Именно затова ЛАЗЕРНОТО ЗАВАРЯВАНЕ е предпочитан метод в сравнение с останалите методи на заварка.

Широко приложение на метода

Настройката на лазерната мощност позволява изключителна гъвкавост за различни видове обработка според производствените нужди. Затова ЛАЗЕРНОТО ЗАВАРЯВАНЕ е подходящо за широка гама материали и дебелини.

Високо качество на обработка

Фибролазерната технология продължава да бъде усъвършенствана и развивана. Последният модел достига изключителна изходна мощност и качество на лъча, което води до високо качество на обработка. ЛАЗЕРНОТО ЗАВАРЯВАНЕ е гаранция и за прецизност на заваръчния процес, въпреки високата работна скорост. Заваръчният шев е издръжлив и без изкривяване, поради което не се изисква механична и термична обработка след процеса на заваряване.

Висока производителност

ЛАЗЕРНОТО ЗАВАРЯВАНЕ чрез FANUCI 3.0 Pro GenX Compact позволява от 2 до 10 пъти по-голяма скорост на процеса в сравнение с традиционните методи на заваряване. Освен това, машината може да работи в режим на работа без прекъсване. Тези характеристика са от голямо значение за ДеБулКо, тъй като по този начин имаме възможност да генерираме по-големи обеми на производство, а същевременно да минимизираме производствените разходи.

Пестене на разходи

Благодарение на високата скорост на метода, машината може да спести разходи за труд на поне 2 оператора на година. Така технологията на ръчното ЛАЗЕРНО ЗАВАРЯВАНЕ е по-икономична и се отличава с ниски разходи за експлоатация и минимална поддръжка. Това значително намалява производствените разходи, което е от голямо значение за цената на продукта и конкурентоспособността на компанията на пазара.

Ако искате да научите повече за услугите на ДеБулКо, свържете се с нас, като изпратите имейл на info@debulco.bg или се обадете на тел. 0888 703887.Разглеждайки уебсайта, Вие се съгласявате с нашата политика за поверителност.
Съгласен