Нашите новини

24 януари 2023 в Новини

Нова лазерна машина с автоматизация на DeBulCo

Нова лазерна машина с автоматизация на DeBulCo

Щастливи сме да обявим успешното инсталиране на нова машина за лазерно рязане в DeBulCo. Машината е мощна 10 kW файбър машина ByStar с автоматизация ByTrans Extended. Системата идва от реномирания швейцарски производител Bystronic и заменя след години добра работа старата CO2 ByStar 4,4 kW в производството на DeBulCo. Машината може да реже стоманени листове с размери 1500 x 3000 mm и дебелина до 25 mm с огромна скорост, благодарение на своята електромагнитно задвижване, лазерна мощност и най-съвременна лазерна технология. В допълнение, зареждането на листа, разтоварването на скрап и дори на детайлите, когато са достатъчно големи, може да бъде напълно автоматично с помощта на ByTrans Extended.

Какви са ползите от тази замяна?

Накратко – новата технология за лазерно рязане увеличава неимоверно скоростта на рязане при драстично по-ниски оперативни разходи.

От една страна, това се дължи на различната технология – файбър лазерът има много по-голяма плътност и по-голямо поглъщане поради естеството на лъча и дължината на вълната. Другото е увеличената мощност – 10 kW срещу 4,4 kW и накрая задвижванията са електромагнитни със забележително ускорение. Това позволява много по-високи скорости на рязане, следователно повече детайли на час и допълнителен капацитет за лазерно рязане. В нашия случай забелязваме 3-5 пъти повишена производителност в сравнение със стария 4,4 kW CO2 лазер.

От друга страна, са намалените разходи. Консумацията на електроенергия е около два пъти по-ниска, като мощността на лазера е 2,27 пъти по-висока. В комбинация с нашата фотоволтаична централа вече можем да предложим на нашите клиенти, наред с повишена ефективност, екологични „зелени“ лазерни детайли. Допълнителни важни предимства са – намалено време за стартиране на машината, липса на нужда от поддръжка на лъчева оптика, автоматична смяна на дюзите. Калкулирано на ежедневна база, всичко това води до увеличена производителност и капацитет.

Но какво е бърза машина без бързо зареждане? Наистина няма голям смисъл, ако машината реже бързо детайлите и след това чака да бъде разтоварена и заредена с нов лист. За това ние оборудвахме нашата лазерна машина с автоматизация ByTrans Extended. Съоръжението може да работи с два различни вида материал, подготвя листа и зарежда машината напълно автоматично. Скелетът може да бъде премахнат и автоматично. Освен това, ако частите са по-големи, те могат да бъдат отстранени и сортирани също по автоматичен начин. Целият процес е синхронизиран с машината. Това минимизира времето на престой и позволява на машината да реже непрекъснато и при определени условия, дори без да е необходимо наблюдение от оператор.

В резултат на тази инвестиция имаме увеличение на капацитета за лазерно рязане. Нашите клиенти могат да разчитат на по-бързи срокове за доставка и атрактивни цени. Процесът на лазерно рязане вече е много по-екологичен, бърз и ефективен.Разглеждайки уебсайта, Вие се съгласявате с нашата политика за поверителност.
Съгласен