Нашите новини

12 септември 2023 в Новини

Прецизност и бързина с новия вертикален фрезови център на ДеБулКо

Прецизност и бързина с новият вертикален фрезови център на ДеБулКо

Вертикалният фрезови център DMG MORI CMX1100V е последно поколение металорежеща машина от серията CMX V на немския производител. Машината позволява 4-странна обработка на детайлите с висока прецизност. Максималният ход по осите е Х=1100 мм, Y=560 мм, Z=510 мм. Максимална дължина на детайла е 1400 мм. Концепция на твърда C-рамка осигурява най-висока стабилност и перфектна ергономичност на конструкцията. Машината разполага с подвижна маса по оста X. Голямата маса с размери 1400 х 560 мм предлага широко работно пространство за обработка на детайли до 1000 кг. Оста Y има най-големият ход в своя клас, той е изключително твърд в целия диапазон на движение, за да гарантира максимална прецизност. Системата за директно измерване постига точност на позициониране от 6 µm във всички оси. DMG MORI CMX1100V е оборудвана е с високотехнологична 3D система за контрол и управление, автоматична измервателна система с touch probe kit, магазин за 30 инструменти и др.

inlineMASTER spindle, сърцето на машината, е разработен и произведен от DMG MORI. Ориентацията на шпиндела е вертикално спрямо повърхнината на работната маса. Шпинделът се отличава с по-добра производителност на рязане поради 53% по-висока мощност и 45% по-голям въртящ момент. BIG PLUS® интерфейсът гарантира по-дълъг експлоатационен живот на инструмента. За охлаждане през шпиндела е внедрена иновативна система 20 бара. Термичната компенсация осигурява стабилност и максимално качество в производствените процеси.

Производителят DMG MORI е интегрирал интелигентни функция – машината е оборудвана с IoTconnector за цифровизирани и свързани производствени процеси. Инсталирани са следните дигитални решения NETservice – директна дистанционна връзка с DMG MORI Service, Messenger – мониторинг в реално време на свързаните машини и устройства, интегрирана защитна мрежа с автоматични актуализации.

Предимства от фрезата

Прецизност и бързина

Прецизността и бързината на производствените мощности на един производител са водещи фактори при изработването на детайли. Сред водещите тенденции при обработващите центрове са все по-високата степен на автоматизация на процеса и разширеното приложение на многоосната и високоскоростната обработка. Възможностите за използване на различни инструменти и автоматичната им смяна при обработката на детайлите, прецизността при управлението по всички оси, са от ключово значение за комплексна, прецизна и бърза обработка на разнообразни детайли. Фрезата DMG MORI CMX1100V на ДеБулКо е предназначена за прецизна машинна обработка на детайли, включително корпуси и заварени шасита. Очакван е синергичен ефект на допълнително натоварване на другите производствени мощности на фирмата – обработка на листов материал и тръбни конструкции, заваряване, шлайфане и прахово боядисване. Целта е производство на още по-сложни и комплексни детайли, както и бързи доставки на висококачествени изделия за нашите клиенти.

Високо качество

Значително повишена твърдост и подобрена способност за рязане на шпиндела допринасят за висококачествена продукция. Обработката на детайлите се извършва с помощта на най-високи технологии и софтуерни решения, което е свързано не само с бързина и прецизност, но и високо качество на изпълнение на компонентите.

Висока производителност

CNC машини се отличават не само с голяма прецизност, но и с висока производителност за серийно и автоматизирано производство. Инвестицията на ДеБулКо в новия вертикален фрезови център е от полза за повишаване на производителността и подобряване ефективността на производството на метални изделия.

Конкурентоспособност

Днес най-голямото предизвикателство за повечето компании е постоянно да намаляват производствените разходи, за да останат конкурентоспособни на пазара. Затова сред позитивните ефекти от внедряването на вертикалния фрезови център DMG MORI CMX1100V в машинната обработка са по-ефективното използване на ресурсите, намаляването на загубите на материал и оптимизирането на оперативните разходи. Фрезата се отличава с 30% по-малка консумация на енергия.

Ако искате да научите повече за услугите на ДеБулКо, свържете се с нас, като изпратите имейл на info@debulco.bg, или се обадите на тел. 0888 703887.Разглеждайки уебсайта, Вие се съгласявате с нашата политика за поверителност.
Съгласен