Нашите новини

14 май 2024 в Новини

Швейцарска прецизност с новия струг на ДеБулКо

Швейцарска прецизност с новия струг на ДеБулКо - TORNOS GT32B

Щастливи сме да обявим успешната инсталация и пуск в експлоатация на нашия нов струг от „швейцарски тип“ TORNOS GT32B от реномирания швейцарски машиностроител TORNOS.

Защо се доверихме на TORNOS?

Нашите клиенти заслужават най-доброто. Този тип стругове неслучайно се казват „швейцарски“ тип. Те са измислени там, където е TORNOS – в Мутие, Швейцария. След обстоен анализ установихме, че повече от 125 г. традиция дава своите резултати и днес – отлично качество и функционалност, прецизност до най-малкия детайл.

Основни характеристика на нашия TORNOS GT32B

 • Струговане и фрезоване от прътов материал от ф5 до ф32 мм.
 • Двушпинделна симултанна обработка.
 • Дължина на обработвания детайл стандартно до 200 мм.
 • Прътоподаващ механизъм за обработка на материали до 3 м.
 • Възможност за работа с и без направляваща втулка.
 • Скорост на шпиндела до 8000 rpm.
 • Скорост на активни инструменти (до 16 броя) до 6000 rpm.
 • Интегрирана пожарогасителна система, която позволява сигурна обработка на запалими материали като алуминий и титан.
 • Автоматичен конвейер за извеждане на произведени детайли, който обезпечава продължителна автономна работа.
 • Специализиран софтуер за програмиране, който улеснява настройката и съкращава времето за пускане на детайл в производство.

Предимства на машината

Машината е естествено разширение на новоорганизирания отдел за металообработка на ДеБулКо. В допълнение на „конвенционалните“ стругове на фирмата, швейцарският тип стругове имат някой съществени предимства.

 • Наличието на направляваща втулка, която „води“ обработвания материал. Технологичното решение е изобретено именно в Швейцария в края на XIX и началото на XX век, за да отговори на нуждата от високопрецизни детайли за швейцарските производители на часовници. Постига се висока точност и възможност за изработка на относително дълги и сложни детайли с малки диаметри, поради елиминиране на биене и вибрации. Така става възможно производството на детайли, които е невъзможно да се произведат с конвенционален струг или трябва да се приемат сериозни компромиси с точността и производителността.
 • Специфична подредба на инструментите, които са разположени на модулни шини. Това позволява изключително бърза смяна на инструментите по време на работния цикъл.
 • Сериозно предимство е и наличието на мощен втори шпиндел, на който могат да се извършват довършителни операции едновременно с работата на основния шпиндел. Това води до драстично намаляване – до два пъти на времето за обработка.
 • Готовият детайл се отвежда от машината чрез конвейер, което предполага автономност.

Какви са ползите

Всички тези предимства позволяват високоскоростно, ефективно и качествено производство на сложни детайли с комплексни обработки.

С новата инвестиция нашите клиенти получават високо качество на техните прецизни и сложни стругови и фрезови детайли.

Поради високата производителност, се гарантира съкратено време на доставка и конкурентни цени.

Благодарение на модулността и широките възможности на машината, както и на вградената B-ос, се обработват и най-сложните прецизни детайли за нашите клиенти, включително от взискателни браншове като електроника, автомобилостроене и медицинска техника.

Ако искате да научите повече за услугите на ДеБулКо, свържете се с нас, като изпратите имейл на info@debulco.bg или се обадите на телефон 0888 703887.Разглеждайки уебсайта, Вие се съгласявате с нашата политика за поверителност.
Съгласен